Evenement

Historische wandeling

Awesome Image
 • Datum (en tijd)

  Zaterdag 20 juli 2024
  11:00 tot 15:00

 • Locatie

  Merkenhorststraat 2, 6674 AH Herveld

 • Organisator

  Museumboerderij Den Tip

 • Kosten per persoon inclusief Koffie/Thee en Flap

  Volwassenen - € 9,00

Evenement details

Iedere 3e zaterdag van de maand wordt erbij voldoende aanmelding een historische wandeling georganiseerd.

Deze wandeling vind plaats in en door de omgeving van Herveld en laat hele mooie plekjes zien met een rijke geschiedenis.

De wandeling word geleid door onze ervaren gids, Henk van Drumpt. hij is geboren op het landgoed Loenen en getogen in deze omgeving. 

Tijdschema

De historische wandeling is iedere 3e zaterdag van de maand en moet vooraf aangemeld worden. In overleg  kan er 's morgens of 's middags gewandeld worden.


 • 11.00 - 12.30

  Wandeling 1

  We starten de dag met warme koffie of thee. Onder het genot van een appelflap, zal Henk uitleg geven over de route en de bezienswaardigheden.

 • 13.30 - 15:00

  Wandeling 2

  We starten de dag met warme koffie of thee. Onder het genot van een appelflap, zal Henk uitleg geven over de route en de bezienswaardigheden.

Informatie

Wat weet je bijvoorbeeld van de Merkenhorststraat en zijn vroegere en huidige bewoners. Hoe heette de Merkenhorststraat vroeger? Wat weet je van de Grote Allee en het het Landhuis Loenen.
Henk kan het je allemaal vertellen en nog veel meer. En wat zag Henk ooit, toen hij jong was, in het bosje in de uiterwaarden aan het eind van de Dijkstraat? Lichtjes ? Zou het dan toch waar zijn .....

Inschrijving - Historische wandeling