Ropa Wandeltocht zaterdag 17 juni

Zaterdag 17 juni zal de 30 en 40 Km van de ROPA wandeltocht bij Den Tip een halteplaats hebben.

Wat en hoe is de Ropa wandeltocht?

de Ropa wandeltocht wordt georganiseerd door het Radboud Running Nijmegen, team 22 van de Roparun.

de Roparun wordt jaarlijks gelopen en is oorspronkelijk gestart  in 1991 als een estafette loop van Rotterdam naar Parijs. De 32e editie is inmiddels gelopen van 27 t/m 29 mei in Nederland.

Het geld wat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Roparun steunt verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie. Maar het is meer dan dat, denk aan sportfaciliteiten op een oncologie-afdeling, workshops in een inloophuis, een aangename badkamer in een hospice.

zaterdag 17 juni komt de wandelversie langs bij Den Tip. als je mee wilt doen, zie onderstaande link;

Ropa wandeltocht Nijmegen – Running Nijmegen (team-22.nl)

Maar tijdens de doorkomst is iedereen ook van harte welkom bij Den Tip om de wandelaars aan te moedigen en om wat de drinken en te eten. hoe meer toeschouwers hoe beter, want Den Tip schenkt een gedeelte van de opbrengst aan de het Ropa Team

tot zaterdag 17 juni, vanaf 9.30 uur